Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3 Posty
Wiking
WITAM MAM PYTANIE CZY JEŻELI JA Z DZIECKIEM JESTEM W POLSCE A MĄŻ PRACUJE W NORWEGI TO CZY NALEŻY SIĘ NAM ZASIŁEK OPIEKUNCZY TO 3300 KORON CZY COS W TEJ KWOCIE. PYTAM BO MĄŻ UTWIERDZA MNIE W PRZEKONANIU ZE MUSZE BYC Z NIM W NORWEGII ZEBY TO OTRZYMYWAC ??????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
WITAM MAM PYTANIE CZY JEŻELI JA Z DZIECKIEM JESTEM W POLSCE A MĄŻ PRACUJE W NORWEGI TO CZY NALEŻY SIĘ NAM ZASIŁEK OPIEKUNCZY TO 3300 KORON CZY COS W TEJ KWOCIE. PYTAM BO MĄŻ UTWIERDZA MNIE W PRZEKONANIU ZE MUSZE BYC Z NIM W NORWEGII ZEBY TO OTRZYMYWAC ??????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
maz ma racje.

chyba ze ty i dziecko bedziecie mieli wyrobione tutaj numery personalne i pozwolenie na pobyt, to otrzymacie te 3303nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Witam mój maz tez jest w norewgii a ja z córką w polsce i przyznali mu rodzinne ale tak po ponad roku odebrali bo ponoc musi zaktualizowac dokumenty a ma umowe na czas nieokreslony.

a mam jeszcze pytanko czy zasiłek opiekunczy te 3300 koron to mogą mi wypłacic do tyłu czyli od momentu kiedy córka skończyła rok czy tylko od kiedy złożyliśmy dokumenty. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
Od momentu zlozenia dokumentow wyplacaja 3 miesiace wstecz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Anna Kowalska
(itaP1605)
Wiking
Polecam ciekawą stronę na temat zasiłku rodzinnego w Norwegii, takie podstawowe informacje w pigułce - www.mojanorwegia.pl/zasilek-rodzinny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Gerard Gerard
(ewger1)
Wiking
Mam pytanie . Jest rok 2013 , początek października.
Pracę zacząłem 10 czerca 2013 roku.
Skończył mi się kontrakt na pracę sezonową z dniem 31.09.2013
Czy : mogę udać się do NAV i czy dostanę zasiłek dla bezrobotnych ?
ponieważ chcę zostać i szukać dalej pracy.
spełniam w ogóle kryteria - kwalifikuję się ? ( pracowałem w pełnym wymiarze godzin )
+ wyrównanie i zasiłek rodzinny wstecz od początku do końca ?
Ktoś wie jak to jest ?
Miał ktoś podobną sytuację ponieważ jestem kompletnie zielony w tym temacie i nie wiem od
czego w ogóle zacząć ?
nadmienię że nie mam przy sobie takich dokumentów jak :
-oświadczenie że żona nie pobiera świadczeń na dziecko w Polsce ,
-dokumentu świadczącego o wspólnym meldunku
ponieważ nie przewidziałem że będę myślał w ten sposób i do głowy by mi nie przyszłoby że to mi będzie potrzebne że w ogóle do jakiegoś tam NAV będę chciał iść.
Kontrakt - na pracę - choć skończyła się to mam ,
pozdrawiam brukarz Gerard
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok